Presentació

Tema del mes de Juny

Relacions conscients, i persones difícils. 

Aquest mes a la Comunitat L’art de viure parlem de relacions conscients. Com podem viure les relacions, a la família, a la feina, des d’un espai de Presència. Sense donar tanta importància al que ens diuen o ens deixen de dir. 

També parlarem de les persones anomenades “difícils”, o fins i tot “tòxiques”. Com ens hi podem relacionar (o deixar de relacionar). 

El dia 22 de juny, a les 19.00, al Club de Lectura, Silvia Congost ens presentarà el seu llibre Personas tóxicas, que publica després de constatar que gran part del patiment que experimenten els seus pacients és provocat per relacions disfuncionals amb aquest tipus de persones.

Ella ho té clar: assegura que les persones tòxiques existeixen i ens n’hem d’allunyar el més aviat possible. Segons ella, hi ha persones que són tòxiques de manera temporal, i hi ha persones que són tòxiques sempre; que generen malestar allà on van i que fins i tot gaudeixen fent mal als altres. Amb la Silvia hem pactat que a la trobada via Zoom li podreu fer tota mena de preguntes, per sortir de dubtes.  

L’altra cara de la moneda és el fet que nosaltres podem haver sigut tòxics per a algú altre en algun moment de la nostra vida. Per això la psicòloga Assumpció Salat – que ens acompanyarà a la primera trobada via Zoom, el dia 8 de juny, a les 19.00 – està en contrta d’aquesta etiqueta. L’Assumpció afirma que no existeixen les persones tòxiques, sinó que hi ha persones que s’equivoquen. Fent una analogia amb la natura, ens recorda que de la mateixa manera que les fulles canvien de color, també les persones evolucionem i canviem. Que haguem tingut comportaments tòxics amb algú en un moment determinat no ens defineix com a persones tòxiques i, de fet, segons ella ningú no mereix una etiqueta així.

El debat està servit, i a la nostra Comunitat escoltarem tots els punts de vista. L’important és que tant Assumpció Salat com Silvia Congost ens oferiran eines per viure les relacions de manera més conscient. I jo mateix, el dia 8, compartiré les eines que m’ajuden a viure les relacions des la Presència, des del Ser. També, com a cada primera trobada de mes, farem una meditació col·lectiva (que us podreu descarregar en àudio). 

 Gaspar Hernàndez